Website statistieken bekijken

Dit leek mij een goed moment om eens te kijken naar de statistieken als het gaat om websites. Ik heb verschillende bronnen verzameld met statistieken over gebruik van websites door bezoekers (waar klikt men over het algemeen het meest op), op welk apparaat worden websites het meest bezocht en zo nog een paar. Voor u wat leuke weetjes en te gebruiken om vervolgens met kritische blik naar uw eigen website te kijken.

Apparaat

Op welk apparaat zit men nu het meest wanneer een website bezocht wordt. Zoals u wellicht al verwacht had, is dit de mobiele telefoon. Opvallend is dat de tablet (met slechts 2,81%) maar mondjesmaat meedoet. Met een stijging van 2,5% voor de mobiele apparaten en een daling van 2,5% voor de laptops en de desktops zitten we toch op een verschil van 5% per jaar. De verwachting is dat dit zal blijven uitlopen.

statistieken
Bron: vpnMentor.

Snelheid

Zoals al eerder besproken op ons blog is snelheid van het grootste belang. Op het moment dat een webpagina langer dan drie seconden duurt om te laden, haakt 40% van de bezoekers af en 80% zal ook geen bezoek brengen in de toekomst. Harde cijfers.

statistieken
Bron: vpnMentor.

Recensies

Uiteraard een beetje een open deur intrappen; het hebben van goede recensies heeft goede invloed op de koopbeslissing van uw potentiële klant. Zo is 53% van online shoppers past aangezet tot kopen na het lezen van reviews. Dit diagram geeft dit wellicht weer voor fysieke producten, maar het is aannemelijk om te zeggen dat dit voor dienstverlenende activiteiten niet anders zal zijn.

statistieken
Bron: vpnMentor.

Favoriete pagina’s

Vanuit onze eigen ervaring met klanten kunnen wij vaststellen dat de meest bekeken pagina op een website over het algemeen de “projecten” of “het al opgeleverde werk” is. Mensen willen toch graag zien wat de persoon in kwestie al gedaan heeft en dit schept ook vertrouwen. Men wil toch graag even kijken wat de lokale hovenier zoal al gedaan heeft voor deze persoon ingeschakeld wordt voor de ombouw van de tuin.

Tot zover dit artikel over de stand van zaken op websitegebied. Heeft u een suggestie voor een artikel of wilt u eens vrijblijvend praten? Neem gerust contact op via de contactpagina of via info@pebmarketing.nl of 06-83542112.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀