Website als etalage

We hebben het al wel eens gehad over de voordelen en nadelen die gepaard gaan bij het hebben van een website. In dit artikel gaan we eens kijken welke specifieke voordelen een website heeft voor handelaren ten opzichte van andere kanalen. Handelaren zijn in deze: mensen die auto’s verkopen, motoren of andere waren met een prijskaartje. Het gaat hier om het weergeven van het assortiment en niet zozeer een webshop.

Weergave

Ik zie veel handelaren op Facebook hun waar aanbieden. In zekere zin werkt dit ook prima. Het nadeel van Facebook is echter dat bezoekers die op de pagina gaan kijken nooit echt kunnen zien wat het hele aanbod op dat moment is. Op een website is het overzichtelijk te maken wat het hele aanbod of assortiment is. Bovendien zijn er ook nog filters te maken waardoor bezoekers gelijk op merken, kilometerstand, bouwjaar of verbruik kunnen filteren. Hierdoor hoeft de klant veel minder moeite te doen en dat leidt vaak tot meer verkopen.

Professioneel

Op het moment dat een handelaar ook nog een website heeft waar het aanbod op wordt bijgewerkt geeft dit een extra professionele indruk waardoor ik persoonlijk sneller geneigd ben om contact te zoeken en zaken te doen met deze partij.

Aanpassing

Uiteraard wordt er vaak gedacht dat men dan vast zit aan een webbouwer en dat de aanpassingen constant doorgegeven moeten worden aan deze persoon. Dit hoeft echter helemaal niet. Er kunnen met behulp van een eenvoudige handleiding zelf producten toegevoegd of verwijderd worden uit het assortiment. Een klein beetje meer werk dan een bericht op Facebook, Instagram of Marktplaats misschien maar u kunt het wel eenvoudig zelf doen. Op een gegeven moment zit dit ook weer in het systeem. Voor wat tips als het gaat om de ideale presentatie kunt u dit artikel eens bekijken, wat een website als etalage nog krachtiger kan maken.

Tot zover dit artikel over het hebben van een website als etalage. Heeft u nu vragen over dit artikel of wilt u eens vrijblijvend praten. Stuur dan een mail naar info@pebmarketing.nl of bel 06-83542112. Kijk gerust op de contactpagina.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀