Voordelen van een VPS

Naast de vele aanbieders die mensen volledig ontzorgen op het gebied van hosting en websites (denk aan Siteground, A2-hosting, Hostinger, Bluehost en nog vele anderen) is het ook mogelijk om een virtuele server te huren voor een × bedrag en hier zelf een systeem op te zetten om websites mee te beheren. Enige kennis en kunde is wel vereist. In dit artikel gaan we het hier verder over hebben.

Wat is een VPS?

Een VPS (Virtual Private Server) is een server die u bijvoorbeeld online kunt huren. U huurt hier een bepaalde hoeveelheid opslag. Deze servers staan fysiek in een datacenter en hier maakt u gebruik van. U kunt software installeren op de server en bent dus verantwoordelijk voor dit proces. De grotere webhost aanbieders (zoals genoemd in de inleiding) hebben zelf servers en hier heeft u verder niets mee nodig. Er is dus ook weinig ondersteuning wanneer u zelf een VPS heeft.

Opslag

Wat gelijk opvalt wanneer u kijkt naar VPS is het feit dat er veel ruimte is voor het bedrag dat er tegenover staat. Dit komt omdat het hiermee ook gelijk gezegd is. Er is namelijk in de meeste gevallen vrijwel nauwelijks tot geen ondersteuning. Dit maakt dat men er wel iets vanaf moet weten.

Controlepaneel

Wat VPS verder aantrekkelijk maakt, is het feit dat er gratis open source software is die op de server geïnstalleerd kan worden. Zo is een bekende die iedereen kan gebruiken CyberPanel. Deze kan middels code met SSH geïnstalleerd worden. Vervolgens genereert CyberPanel een link met inloggegevens.

Voordelen VPS op een rij

  • Snel
  • Goedkoop
  • Vrijheid

Nadelen VPS

  • Kennis vereist
  • Geen tot weinig ondersteuning

Tot zover dit artikel (in grote lijnen) over VPS. Voor meer voordelen van VPS kunt u eens kijken naar dit artikel. Heeft u nu vragen over dit artikel of wilt u eens vrijblijvend praten. Stuur dan een mail naar info@pebmarketing.nl of bel 06-83542112. Kijk gerust op de contactpagina.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀