SSL-certificaat installeren

In een eerder artikel hebben we het al eens gehad over het hebben van een SSL-certificaat en het belang daarvan op websites. In dit artikel gaan we kijken naar hoe u deze zelf kunt installeren. Dit kan een beetje technisch worden, maar op het moment dat u goed de instructies erbij houdt moet dit te doen zijn (zeg ik hoopvol). Deze handleiding is met inachtneming dat het certificaat extern aangeschaft is.

Stap 1: het generen van CSR

De volgende stap is om een (Certificate Signing Request) CSR aan te vragen. Hier moet algemene informatie over uw bedrijf ingevuld worden die door een organisatie gecheckt wordt. Gekeken wordt dan of de zaak allemaal in de haak is. Op csrgenerator.com kunt u gratis een CSR aanvragen. De CSR is straks van belang voor het realiseren van het SSL-certificaat.

Stap 2: het certificaat aanschaffen

Als eerste schaft uw uiteraard het certificaat aan. Dit kan bijvoorbeeld op sslcertificaten.nl

Belangrijk hier om ook even de instructies te lezen die op de site staat. Zo bent u hier de aangevraagde CSR bij stap 1 nodig om het certificaat aan te schaffen. Het support van sslcertificaten.nl is overigens prima.

Stap 3: gegevens doorgeven

In 9 van de 10 gevallen zijn mensen met een website aangesloten bij een grotere hostingpartij die ook nog wel wat service biedt. Het is dan gemakkelijk om de gegevens die bij de aanschaf van het certificaat verstrekt zijn, vervolgens door te geven aan uw hostingpartij. Op het moment dat u aangeeft dat deze extern is zullen ze u vast helpen. Een belletje helpt vaak al enorm.

Zelf aanmaken

Een andere mogelijkheid (als u werkt met DirectAdmin) is het gebruiken van Lets Encrypt. Dit is een gratis optie om tijdelijk een SSL-certificaat voor uw website aan te maken. Vervolgens kan deze met een plug-in “Really Simple SSL” geïnstalleerd worden op WordPress.

Tot zover een korte instructie met betrekken tot het zelf tot stand brengen van een veilige verbinding via SSL. Mocht u hierover nog vragen hebben dan kunt u ons altijd bereiken op info@pebmarketing.nl of 06-83542112.

U kunt uiteraard ook een bericht sturen op de contactpagina.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀