Digitale gebreken ondernemers

In dit artikel geven we een opsommingslijstje van de meeste tekortkomingen die wij in de dagelijkse praktijk bij veel ondernemers in het MKB tegenkomen. Mocht u hier aan toekomen als ondernemer dan is dit uiteraard een blogbericht van toegevoegde waarde gezien het vaak eenvoudige zaken zijn die u zelf snel kunt doen. Vaak schieten deze dingen er vaak bij in. Een dergelijke checklist is daarom erg handig.

Niet complete of incorrecte informatie

Iets wat ik vaak voorbij zie komen is informatie die niet klopt. Denk bijvoorbeeld aan verschillende e-mailadressen of telefoonnummers op de website en Facebookpagina. Ook kunt u denken aan oude informatie op websites dat niet bijgewerkt wordt. Iets wat u eenvoudig kan oplossen en belangrijk is.

Google mijn Bedrijf

Een ander item dat erg vaak onderbreekt bij bedrijven is Google mijn Bedrijf. Dit is iets wat gratis in te stellen is en enorm bijdraagt aan extra websitebezoekers en extra belletjes zeggen statistieken. Hoe stelt u Google mijn Bedrijf in? Kijkt u even naar dit artikel.

Geen structuur

Een derde opvallende tegenvaller is het feit dat ondernemers/bedrijven geen structuur hebben op hun socialmediapagina’s. Er wordt eens in de zoveel tijd een nieuw bericht geplaatst. Op het moment dat hier structuur in komt zien meer mensen updates over de pagina en dat is gunstig voor klandizie en het bedrijf in het algemeen. Om hier meer structuur in te krijgen kijkt u naar dit artikel.

Te veel media

Een laatste tegenvaller (deze gaat min of meer hand in hand met de vorige alinea) is dat ondernemers/bedrijven te veel media hebben dat ze niet bij kunnen houden. Dit zorgt voor een gebrek aan structuur. Ondernemers zouden moeten kijken welk medium het meest relevant voor ze zijn en alleen deze gebruiken en goed up-to-date houden.

Mocht u vrijblijvend eens willen praten over dat wat zojuist verteld is dan kunt u gerust vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u een suggestie heeft voor een artikel horen wij dat uiteraard ook graag.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀