Hoe werkt online adverteren?

Hoe werkt online adverteren?
Social Media Ad, Sale, Special Offer Mobile App Page Onboard Screen Template. Alert Advertising, Public Relations and Affairs, Characters Work in Pr Agency Concept. Cartoon People Vector Illustration

Tegenwoordig kunt u uw bedrijf op verschillende mediums promoten. Als kleine ondernemer kan u wellicht door de bomen het bos niet meer zien. Stel dat u dit op laagdrempelige manier toch eens wilt proberen, hoe zou u dit dan moeten doen? In dit artikel stellen we de verschillende mediums aan de kaak, en beantwoorden de vraag hoe u dit zelf kan proberen.

Op welke mediums kan ik adverteren?

Op dit moment zijn de meest voorkomende mediums waarop u kunt adverteren: Google, Facebook, Instagram, LinkedIn en Marktplaats. De eerste vier zult u vast niet verbaasd over zijn. Marktplaats is echter een hele belangrijke die niet vergeten moet worden. Facebook en Instagram kunnen beide bedient worden vanuit dezelfde omgeving, aangezien Instagram eigendom is van Facebook. Om te kijken hoe u via deze weg een advertentie kan opzetten, verwijs ik u door naar dit artikel waar dit nader wordt uitgelegd.

LinkedIn is een medium waar u met name voor zakelijke dienstverlening terecht kan. Deze bedrijven kunnen hier beter terecht dan bijvoorbeeld bedrijven die fysieke producten verkopen. Deze laatst genoemde scoort het beste op Facebook, Instagram en Google.

Google is afgestemd op bepaalde zoekwoorden. Een aantal jaar terug was het eenvoudiger om via deze weg te adverteren. Toen was het namelijk mogelijk om met twee woorden (bijvoorbeeld “Leren tassen”) te adverteren en hierdoor veel websitebezoekers te genereren en dus uiteindelijk verkopen. Tegenwoordig is dit veel lastiger en is er meer kennis voor nodig om succesvol te adverteren via Google. Dit is dus niet handig om zelf zonder al te veel kennis te doen.

Het medium dat ik het meest adviseer aan kleine ondernemers (voornamelijk in de zakelijke dienstverlening) is Marktplaats. Hier is het mogelijk om vrij eenvoudig (het is behoorlijk gebruiksvriendelijk) een advertentie op te zetten voor een bepaalde periode tegen een lage prijs. Op deze manier kunt u vrijblijvend iets proberen. Marktplaats biedt ook een uitgebreide Analytics pagina waar u uitgebreid de resultaten van de advertentie kan zien.

Wat kan ik nou het beste doen?

Kortom, u kunt het beste eerst het een en ander proberen op Marktplaats.nl. Voor een zelf te selecteren bedrag en met een gebruiksvriendelijke analyse achteraf.

Mocht u dit nu serieus willen aanpakken op de genoemde mediums dan kunt u altijd vrijblijvend met ons in gesprek. Wij hebben ervaring op alle mediums wat betreft adverteren. Mocht u vrijblijvend in gesprek komen met ons, dan verwijs ik u door naar de contactpagina.

Dank voor uw aandacht, en een fijne dag gewenst.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀