Hoe maak ik een online advertentie?

Hoe maak ik een online advertentie

Zoals we in een vorig artikel het uitgebreid gehad hebben over social media, is er echter nog een aspect wat hier onderdeel van uitmaakt. Het online adverteren. Voordat we überhaupt direct ingaan hoe een advertentie op een enigszins nuttige manier in elkaar moet zitten en gemaakt dient te worden, is het denk ik even relevant om te kijken wanneer het voor u aan de orde is om hier eens naar het fenomeen online adverteren te kijken.

Wanneer online adverteren?

Uiteraard zouden we allemaal zeggen (kijkend naar het aloude systeem van offline adverteren middels de krant) dat dit voor bedrijven of personen is die zich willen etaleren om meer omzet of klantenvragen te realiseren. Tot op zekere hoogte is dit medium ook nog steeds een manier om dit te doen. Met de komst van het internet en uiteindelijk sociale media is online adverteren een serieus ding geworden. Nogmaals, of het goed is hebben we naar alle waarschijnlijkheid allemaal onze twijfels bij, maar we kunnen er simpelweg niet meer omheen. Als u er niet voor kiest, dan doet u concurrent het wel.

Simpelweg kan ik concluderen dat over het algemeen de bedrijven met een webshop het meest profiteren van dit fenomeen. Dit neemt niet weg dat het voor dienstverlening per direct afgeschreven kan worden. Dit zult u zelf moeten ondervinden.

Een online advertentie maken

In dit voorbeeld beperken we ons gemakshalve even tot Facebook. Overigens heeft dit bedrijf ook Instagram in handen waardoor het advertentiemenu (waar de advertenties bedient worden) u ook in de gelegenheid stelt om voor Instagram ook een advertentie te lanceren. Zo hebben we toch al de helft van de advertentiemogelijkheden behandeld.

In bovenstaande afbeelding ziet u in het blauw staan “Bericht promoten”. Dit is een optie die onderaan een bericht staat op uw bedrijfspagina. Facebook maakt het op deze manier heel laagdrempelig om te adverteren. Dit blijkt in werkelijkheid niet de beste optie. Mag ik u wijzen op dit artikel van onze zuiderburen. Hier wordt goed uitgelegd waarom dit niet de beste optie is.

Om een goede doelgerichte advertentie te maken zult u zich naar de Facebook Business Manager moeten begeven. Hier logt u in met uw Facebookaccount en gaat u naar advertentiebeheer. Hier maakt u een advertentie. Er zijn hier mogelijkheden wat betreft de instellingen. Op Youtube vind u legio video’s die u uitleggen hoe u de advertentie instelt.

Poespas

Mocht u denken: wat is dit allemaal wel voor poespas, dan kan ik mij daar enigszins in verplaatsen. Toch kan het geen kwaad om dit eens te proberen voor uw bedrijf. Wij houden ons graag aanbevolen om u hierin te assisteren. Tegen een vergoeding maken wij de advertenties voor u en denken na over een passende strategie. Mocht u eens vrijblijvend willen babbelen dan verwijs ik u met liefde door naar het contactformulier.

Zelf ben ik iemand van sales en mag ik graag op directe wijze verkopen (denkt u bijvoorbeeld aan koude acquisitie). Dit geeft een bepaalde kik en kan heel effectief zijn. Toch blijkt het ook voor mij interessant (gezien de resultaten) om me te wenden tot het fenomeen genaamd online adverteren. Ik wens u een fijne dag.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀