Hoe kan ik een website vertalen?

In dit artikel gaan we kijken hoe een website vertaald kan worden. Ik merk zelf dat er bepaalde bedrijven zijn (denk bijvoorbeeld aan de transportsector) die internationale relaties hebben. Het is dan handig om op de website een mogelijkheid te hebben om de tekst te vertalen. Hier zijn verschillende opties voor die ik in dit artikel ga behandelen.

Plugins

Voor degene die bekend is met WordPress zal gelijk aan diverse plugins denken. Dat doe ik in dit geval ook. Er zijn diverse plugins die helpen met het vertalen van tekst. Voor bepaalde websites kunnen deze plugins een prima oplossing bieden. Echter hebben deze tools ook bepaalde beperkingen. Zo is het bij een aantal zo dat er slechts een bepaald aantal woorden vertaald kunnen worden of dat er slechts twee talen in beeld gebracht kunnen worden, terwijl u wellicht drie of vier talen beschikbaar wilt stellen voor uw websitebezoekers.

Loco translate

Een tool die u kunt gebruiken is Loco translate. Dit is een plugin in WordPress waar wat meer werk in zit. Hier is het namelijk mogelijk om voor iedere taal zelf vertalingen in te voegen. Met de hand is het een kwestie om de vertalingen in te kloppen. Op het moment dat een taal dan gekozen wordt vanuit het dropdown menu, is de tekst te zien in de gekozen taal. Deze optie is helemaal gratis alleen vergt wat meer werk. Voor een instructie voor deze tool, kunt u dit artikel gebruiken.

Gemak

Google biedt ook al oplossingen met de rechtermuisknop om een website te vertalen in welke taal de gebruiker ook maar wil. Het ding is dat veel gebruikers minder handig zijn met de computer en hier geen gebruik van maken. Om deze reden is een dergelijke tool zeker nog een keuze. Daarnaast is het op een smartphone ook lastiger om een website te vertalen.

Dit wil niet zeggen dat dit in de toekomst anders zal zijn.

Tot zover dit artikel hoe u een website kunt vertalen. Voor een aantal tips kunt u dit artikel eens kijken. Heeft u vragen? Ik ga graag eens met u in gesprek. U kunt contact opnemen via 06-83542112, info@pebmarketing.nl of een bericht achterlaten op de contactpagina.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀