Hoe afmetingen foto aanpassen

Op het moment dat u aan de slag gaat met social media of een website zult u ongetwijfeld te maken krijgen met foto’s. Deze foto’s hebben allemaal verschillende afmetingen en dit heeft gevolgen voor hoe de foto op de website of op sociale media weergegeven zal worden. Het is daarom zaak om hier wat van te weten. In dit artikel gaan we kijken hoe dit precies zit, hoe u dit kunt aanpassen en kunt controleren.

Afmetingen controleren

Op het moment dat u op een website bent, en u ziet een bepaald formaat afbeelding die u ook wilt gebruiken, kunt u checken wat de afmeting is van de afbeelding. U gaat ergens op de site staan en drukt op de rechtermuisknop. Vervolgens klikt u onderaan op “Inspecteren”. Dan opent er aan de rechterkant van uw browser een paneel. Hier drukt op het volgende icoon links in de bovenhoek.

afmetingen foto aanpassen
afmetingen foto aanpassen

Vervolgens kunt u op de afbeelding gaan staan en zijn de afmetingen van de afbeelding te zien. In dit onderstaande geval is dat 335×335.

afmetingen foto aanpassen

Afmetingen wijzigen

Nu we weten wat de afmetingen van de afbeelding zijn, willen we als vervolgstap deze exacte afmetingen aanbrengen op onze afbeelding. Dit doen we met Canva. Op canva.com kan iedereen een account maken en de afmetingen van een afbeelding wijzigen. U kunt bij “een ontwerp maken”>”Aangepast formaat” de afmetingen invullen. Vervolgens kan de afbeelding die u upload gesleept worden over het vlak met de gekozen afmetingen. Zo kunt u de afmetingen van een foto aanpassen.

Op de site van Canva zelf vind u veel informatie over hoe het programma precies werkt. Het is gratis en erg gebruiksvriendelijk vind ik zelf.

Tot zover dit artikel over de afmetingen van een foto aanpassen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u eens naar dit artikel kijken. Heeft u vragen? Ik ga graag eens met u in gesprek. U kunt contact opnemen via 06-83542112, info@pebmarketing.nl of een bericht achterlaten op de contactpagina.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀