Domeinnaam en hosting, zo zit het

Om een website te kunnen maken zijn er twee zaken nodig. Dit zijn een domeinnaam en een hostingpakket. Wat dit precies betekent gaan we in dit artikel uitvoerig uit de doeken doen. Daarnaast geef ik ook even uitleg hoe dit bij PEB Marketing zit. U kunt dit namelijk bij het maken van een website gelijk bij ons regelen.

Domeinnaam

Een domeinnaam is bijvoorbeeld pebmarketing.nl. Dit is de naam van de website. In Nederland is het gebruikelijk om voor een .nl domein te kiezen, maar u kunt bijvoorbeeld ook voor .nu, .frl of .net kiezen. Dit zou ik persoonlijk niet aanraden.

Er zijn verschillende partijen die u in staat stellen om een domeinnaam te registreren. Denkt u aan grote clubs zoals Strato, MijnDomein of Versio. Deze zorgen er vervolgens voor dat (in het voorbeeld van een .nl domein) deze geregistreerd wordt bij het SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). De zojuist genoemde bedrijven adverteren geregeld met de mogelijkheid om uw eigen website te maken. Vaak wordt hier dan gezegd dat de registratie van de domeinnaam € 0,99 per jaar kost. Dit geldt echter alleen voor het eerste jaar. Het daaropvolgende jaar kan de prijs maar zo naar € 10 schieten. Iets om even bij stil te staan. Het staat als het goed is ook in de kleine letters. Nog geen idee? Vimexx geeft hier een goede uitleg over.

Hosting

Voor het maken van de website moet er ook ruimte op het web gereserveerd worden (hosting). Denk bijvoorbeeld aan de foto’s die op de website komen te staan. Deze nemen ruimte (KB’s of MB’s) in beslag. De partijen die ik in de vorige alinea genoemd heb bieden ook verschillende pakketten aan voor hosting. Hier is verder niet veel mis mee. Wikipedia geeft een klip en klare uitleg over hosting.

Bij PEB Marketing

Stel u heeft helemaal geen website. Wij registreren dan voor u een domeinnaam en reserveren een stuk ruimte zodat we gelijk kunnen beginnen met het bouwen van uw website. Wanneer de website is opgeleverd betaald u maandelijks een klein bedrag voor domeinnaam, hosting en een stukje onderhoud. U bent dan iets duurder uit, maar hebt wel iemand die à-la-minute aanpassingen kan doen aan uw site zonder dat daar vervelende nota’s achteraf aan te pas komen.

Tot zover dit artikel over domeinnaam en hosting. Heeft u nu vragen over dit artikel of wilt u eens vrijblijvend praten. Stuur dan een mail naar info@pebmarketing.nl of bel 06-83542112. Kijk gerust op de contactpagina.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀