Hoe beveilig je je website?

We zien tegenwoordig veel lekken als het gaat om websites. Er komt ineens malware op de website die ervoor zorgt dat de website niet meer functioneert of dat data lekt (ingevulde contactformulieren). Het is nummer 1 in ieder geval belangrijk om een SSL-certificaat (een beveiligde verbinding) te hebben. Dit hebben we in een ander artikel al uitvoerig uit de doeken gedaan. Er zijn echter meerdere manieren om een website te beschermen voor malware.

Wachtwoord

Als allereerste zorg ervoor dat het wachtwoord niet te kort of te logisch is. Uiteraard kan dan de buurman het wachtwoord eventueel makkelijk raden, maar tegelijkertijd is het voor hackers lastiger om het wachtwoord te ontrafelen. Zorg dus altijd voor een lastige combinatie die u wel veilig bewaard. Er wordt wel eens gezegd “schrijf wachtwoorden niet op in een schriftje of iets dergelijks”. Hier ben ik het echter niet mee eens, ik zou een wachtwoord gewoon opschrijven in een schriftje en veilig opbergen. Voor eventuele nabestaanden in de toekomst wel zo makkelijk.

Updates

Het op een slimme manier doen van updates. Op het moment dat er nooit updates gedaan worden op een website (plug-ins, thema’s) is de kans op malware of lekken groter. Structureel updates doen is daarom een vereiste. Het is echter niet handig om gelijk de eerste de beste nieuwe update gelijk te installeren. Op het moment dat WordPress de update van de plug-in goedkeurt (de update is compatibel), meestal na een periode van twee weken, kan vastgesteld worden dat de update veilig is. Door op deze manier verstandig met updates om te gaan beveiligt u uw website. Voor meer tips over veiligheid kunt u eens naar dit artikel kijken.

Door deze twee zaken in elk geval te regelen, gecombineerd met een beveiligde verbinding (SSL), verhoogt u de veiligheid van uw website en wordt de kans op bijzondere inbraken op uw website door hackers verkleind. Wilt u eens met ons vrijblijvend sparren over veiligheid?

Neem gerust contact met ons op:
info@pebmarketing.nl
06-83542112

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀