Zoekmachineoptimalisatie de moeite waard?

Er zijn anno 2022 veel bedrijven die de dienst zoekmachineoptimalisatie aanbieden. In een ander artikel hebben we al eens uit de doeken gedaan wat dit exact inhoud. De vraag is: hoe effectief is het en wanneer is het voor een bedrijf een geschikte keuze. In dit artikel gaan we kijken hoe de markt er op dit moment uit ziet wat betreft de concurrentie.

Concurrentie

Als het aankomt op concurrentie dan kunnen we daar heel kort over zijn. Die is namelijk moordend. Ik ga dit laten zien aan de hand van een voorbeeld. Mensen zoeken over het algemeen altijd in korte zoektermen. In dit voorbeeld kies ik voor de zoekterm “stofzuiger kopen”.

Zoekmachineoptimalisatie
Resultaten bij zoekterm “stofzuiger kopen”.

Eerst beginnen natuurlijk de advertenties voorbij te komen. Dit zijn de bedrijven die bereid zijn om voor deze zoekterm het meeste geld neer te leggen. Dat is in grote lijnen hoe het simpelweg werkt. Vervolgens zien we de zoekresultaten. In dit voorbeeld zien we de welbekende grote bedrijven: Coolbue, Mediamarkt, Expert, BCC en Bol. Dit zijn ook gelijk de bedrijven waar we dan aan moeten denken.

Zoals u al kunt bedenken is het een onmogelijke opgave om nog boven deze bedrijven te komen staan. Dat is onmogelijk. Maar wat kunt u dan nog wel doen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie?

Lange zoektermen

Het alternatief is om te gaan voor de wat langere zoektermen. De vraag is dan natuurlijk op welke lange zoektermen gezocht wordt. Wanneer mensen dit doen heeft het vaak te maken met een vraag. Gerelateerd aan dit voorbeeld: wanneer moet ik een stofzuigerzak vervangen? Dit zijn zaken die mensen opzoeken.

De beste manier om naar voren te komen bij deze langere zoekopdrachten is door middel van antwoord geven op deze kwesties. Vaak wordt dit gedaan via een blog net zoals deze. Hoe richt je een dergelijk blog goed in? Daar kunt u op deze pagina meer over lezen.

De concurrentie ligt veel lager bij de langere zoektermen. Om deze reden maakt u hier nog het beste kans als u wilt mee concurreren.

Tot zover dit artikel over domeinnaam en hosting. Heeft u nu vragen over dit artikel of wilt u eens vrijblijvend praten? Stuur dan een mail naar info@pebmarketing.nl of bel 06-83542112. Kijk gerust op de contactpagina.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀