WordPress: welke PHP-versie?

WordPress is een gratis tool die gebruikt kan worden om een website te beheren. Het is een zogenaamd open bron content management systeem. Een lange benaming, maar het zegt eigenlijk precies wat het is. Een website bestaat voornamelijk uit content. Dit zijn alle teksten, afbeeldingen en bijvoorbeeld contactformulieren.

Elke WordPress website draait op PHP. In dit artikel gaan we verder kijken naar wat PHP (Hypertext Preprocessor) precies is en welke versie het best gebruikt kan worden.

PHP

Wat is PHP?

PHP (zojuist al gezegd Hypertext Preproccesor) is programmeertaal die voornamelijk gebruikt wordt voor WordPress websites. Dit stelt een website-eigenaar in staat om aanpassingen te doen (mits men er genoeg kennis van heeft) aan bijvoorbeeld een website. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat bezoekers de “content” van de website in beeld komt. Zodra iemand een site zoekt en vervolgens op de link klikt, wordt er contact gezocht met de hostingprovider waar de website gehost wordt. Deze maakt contact met PHP en zorgt ervoor dat de bezoeker de “content” te zien krijgt. Dit alles vindt plaats in een hele korte tijd.

Kracht

De enorme kracht van PHP zit hem in het feit dat het werkelijk overal te gebruiken is. Bijvoorbeeld voor Windows, macOS of Linux. Op het gebied van schaalbaarheid blijft dit systeem ook leuk mee doen. Wanneer een WordPress site veel bezoekers krijgt ontstaan er geen problemen. Alle voordelen concreet op een rij kunt u hier vinden.

Versies

In de afbeelding eerder in dit artikel is een melding te zien van WordPress waar aangeraden wordt om de PHP-versie te updaten. Hoe zit dit nu precies? Hetzelfde als dat er updates van WordPress zijn die uitgevoerd moeten worden is ook dit systeem aan updates onderhevig. Een PHP-versie die up-to-date is draagt bij aan een snelle en veilige website. Dit is wat we allemaal willen. Voor meer informatie over de versie van PHP kunt u hier eens kijken.

Tot zover dit artikel. Heeft u na het lezen of proberen van deze stappen nog problemen? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of een demo aanvragen.

Contactgegevens: 0683542112 of per mail via info@pebmarketing.nl

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀