WordPress voor en nadelen

In dit artikel gaan we eens kijken naar de voor en nadelen van WordPress. Ondanks dat over het over het algemeen mijn ervaring is dat WordPress een fijn systeem is om mee te werken, kleven er zeker ook nadelen aan. We gaan hier verder op in, beginnend met de voordelen.

Weinig kennis

WordPress is een systeem dat vrijwel iedereen kan leren. Er is niet bijster veel kennis voor nodig wat betreft coderen of PHP. Verscheidene klanten van ons werken dan ook zelf met hun eigen WordPress website door na een instructie zelf producten toe te voegen, te verwijderen of te bewerken. Wanneer de basis staat, is dit helemaal prima te doen.

Zoekmachine

Over de hele linie doen WordPress sites het relatief goed als het gaat om gevonden worden in Google. Diverse onderdelen van WordPress worden automatisch opgepakt door de zoekmachine. Google is hierin natuurlijk de marktleider met een percentage van maar liefst 94,37% in Nederland.

Toegankelijk

Het systeem is daarnaast erg bereikbaar voor Jan en alleman. De beheerder is in staat om op eenvoudige manier een gebruiker toe te voegen in het systeem en deze persoon kan dan met de verstrekte inloggegevens zo inloggen in het systeem. De beheerder kan een link sturen waar de andere persoon op kan klikken. Vervolgens kan de persoon met de gegevens inloggen.

Updates

Een nadeel is dat het systeem enorm onderhevig is aan updates. Op het moment dat een website diverse plug-ins gebruikt, is er haast iedere twee weken wel een update voor een of meerdere van deze plug-ins. Dit moet dus beheert worden. MijnDomein heeft hier een artikel staan over het updaten van WordPress.

Plug-ins

Er zijn enorm veel plug-ins te vinden die te installeren zijn op een WordPress site. Het is zaak om eens goed te kijken wat dit voor plug-ins zijn. Vaak zijn dit mensen die hobbymatig een plug-in in elkaar draaien.

Tot zover dit artikel over de voor en nadelen van WordPress. Voor meer voordelen kunt u eens kijken naar dit artikel. Heeft u nu vragen over deze kwestie? Ik ga graag vrijblijvend met u in gesprek. U kunt contact opnemen 06-83542112, info@pebmarketing.nl of een bericht achterlaten op de contactpagina.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀