Hoe maak je je website sneller?

De meeste bedrijven hebben uiteraard tegenwoordig een website. Uiteraard wil u als eigenaar ook een goed functionerende website hebben. Snelheid is daarbij erg belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat de website beter gevonden wordt in de zoekmachine, maar ook dat de bezoeker een veel betere ervaring heeft op uw site. Daarom gaan we in dit artikel kijken wat u daar als leek aan kunt doen.

Website sneller

Problemen vaststellen

Het is handig om eerst de diverse dingen vast te stellen die eventueel aan uw website verbeterd kunnen worden. Om deze problemen op een eenvoudige manier vast te stellen kunt u het beste naar GTmetrix gaan. Hier kunt u vervolgens de URL van de website invullen en hier komt vervolgens een rapport uit met dat wat verbeterd kan worden. Veel is uiteraard uit te zoeken (ook voor de leek) maar mocht u hier echt niet uitkomen dan kunt u natuurlijk contact leggen met iemand die hier meer verstand van heeft.

Meeste problemen

De meeste problemen die op websites geconstateerd worden gaan vaak over afbeeldingen. Er wordt bijvoorbeeld een veel groter formaat gebruikt en vervolgens wordt deze afbeelding op de website kleiner gemaakt. Dit kan zorgen voor een vertraging als het gaat om het laden van een website. Ook omleidingen van http naar https of andersom.

Oplossing

De meest voor de hand liggende oplossing (ook voor een leek) is het installeren van een “caching” plug-in. We gaan er hier vanuit dat u een WordPress website heeft (zoals bijna alle websites op het internet) waarop plug-ins geïnstalleerd kunnen worden. Deze spreken vaak voor zich en hier kan middels vinkjes het een en ander ingesteld worden. De website wordt hier vaak al een stuk sneller van. Dit artikel heeft een tiental punten om uw website te verbeteren.

Kortom, simpelweg een website hebben is belangrijk, maar is nog niet gelijk de kers op de taart. Beveiliging, snelheid en klantbeleving is uiteraard erg belangrijk. Mocht u hier vragen over hebben of eens vrijblijvend willen sparren dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via 06-83542112 of info@pebmarketing.nl

Voor suggesties voor artikelen kunt u naar de contactpagina gaan.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀