Wat zijn WordPress plugins?

In het website-landschap is WordPress niet weg te denken. Naast grote site CMS-systemen zoals Shopify of Squarespace domineert WordPress deze markt. WordPress wordt alom beschouwt als een van de meest gebruiksvriendelijke interfaces als het gaat om het beheren of maken van een website. Om deze reden maken wij ook gebruik van WordPress omdat in de meeste gevallen klanten zelf nog wel eens wat aanpassingen willen doen.

Plugins

Er kunnen op WordPress websites aanvullende dingen geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan opties als Whatsapp, een Facebook-integratie, of een uitgebreide galerij laten zien. Vaak kan dit bereikt worden door middel van plugins. WordPress biedt een bibliotheek waar u op basis van trefwoorden kunt vinden wat een zoekt. Deze plugins zijn gemaakt door mensen die hun plugin geüpload hebben in de WordPress database. Veel plugins zijn gratis, maar kennen vaak extra opties die u dan kunt aanschaffen voor een maandelijkse bijdrage. In de meeste gevallen zijn de gratis versies van de plugins wel toereikend, maar niet als u een hele geavanceerde website heeft.

Bijwerken

Op het moment dat deze plugins geïnstalleerd zijn op uw website, is het wel zaak dat deze geregeld geüpdate of bijgewerkt worden. Deze plugins hebben namelijk om de haverklap een update. Vandaag de dag vinden er nog wel eens wat datalekken plaats. Uw site zou dan geïnfiltreerd kunnen worden door hackers als u de plugins laat verstoffen en nooit update. De laatste tijd is het een fenomeen dat bij een site die geïnfiltreerd is naakte vrouwen nog wel eens verschijnen. Voor de bezoeker misschien niet onaardig, maar voor de eigenaar van de website toch niet wenselijk.

Tot zover dit artikel over WordPress plugins. Voor een uitgebreide instructie hoe u deze kunt installeren kunt u het best even naar dit artikel gaan. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een verzoek op de contactpagina. U kunt ook altijd contact met ons opnemen via 06-83542112 of info@pebmarketing.nl

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀