Wat is TikTok voor een app?

TikTok

In dit artikel gaan we kijken wat TikTok precies voor een app is. De vraag die hierbij belangrijk is: wat kan u ermee als ondernemer? Het is daarom goed om te weten wat het precies is aangezien u dan zelf een gedegen afweging kunt maken. Laten we eens kijken waar deze populaire app vandaan komt.

Ontstaan

Het ontstaan van TikTok was al in 2012 al opgericht door moederbedrijf ByteDance. Dit bedrijf (met Chinese roots) had met de app Douyin in 2016 een vergelijkbaar fenomeen gecreëerd als TikTok. Toen dit een succes bleek werd er gekeken naar een variant om internationaal de markt te veroveren. Dit werd TikTok. In september 2017 werd dit gelanceerd. Tot zover het ontstaan van TikTok.

Populair

Wellicht zal het u niet ontgaan zijn, maar TikTok is een immens succes gebleken. Wat maakt deze app nu zo ongelofelijk populair? Het is op TikTok mogelijk om korte video’s te maken (uiteraard zoals dit ook kan op een app als Facebook, Instagram en Snapchat) maar wat deze app onderscheidt is dat men heel veel verschillende soorten muziek en andere bewerkingsmogelijkheden kan toepassen. Op dit moment is het erg populair onder de jeugd. Waarschijnlijk vindt de jeugd het op dit moment erg leuk om grappige video’s te maken (korte fragmenten) aangezien het platform zich op deze manier onderscheidt.

In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe het nu kan dat dit medium nu zo erg populair is en immens groeit. Het komt er met name op neer dat video’s die dus door de menigte als “grappig” worden bestempeld viraal kunnen gaan en hier zijn veel mensen op uit.

TikTok en uw business

Voor de meeste bedrijven is het niet relevant zijn om überhaupt te kijken naar TikTok of hier zelf aanwezig op te zijn. Het zou wel interessant kunnen zijn voor modezaken of andere bedrijven waarin het visuele aspect erg belangrijk is. Helemaal omdat het gaat om verkoop. Op deze manier kunt u op een grappige manier u business en producten presenteren. Op dit moment voldoet een medium als Instagram ook al aan dit idee.

Heeft u een suggestie voor een artikel of wilt u eens vrijblijvend met ons in gesprek? Neem gerust contact met ons op.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀