Wat is een mooie website

We zien websites vandaag de dag in vele vormen en maten. Ik zie vooral enorm indrukwekkende 3D constructies voorbijkomen bij bijvoorbeeld entertainment bedrijven of theaters en dergelijk. Enorm indrukwekkend om te zien natuurlijk. In dit artikel gaan we een tweetal websites bespreken en geef ik mijn mening over een dergelijk ontwerp.

een mooie website

Hierboven zien we een afbeelding van een typisch voorbeeld van een website die we vandaag de dag vaak zien. Groot, in je gezicht en er moet veel met de muis gedaan worden om de hele pagina te kunnen bekijken. Voor een stukje beleving is dit zeker leuk en mensen die wat moeite hebben met lezen worden op hun wenken bedient. Toch niet een website die ik heel sterk vind voor een zzp’er met slechts een klein bedrijf.

een mooie website

In bovenstaand voorbeeld is een klassiek geval van een verouderde website te zien. Naast het feit dat de inhoud nog wel gewoon te lezen en te bekijken is, is de grootste bottleneck van dit soort sites dat ze vrijwel onmogelijk te bekijken zijn op de telefoon. Of het is piepklein waardoor de meeste mensen al snel afhaken. De meeste websitebezoekers gebruiken namelijk de telefoon. Dit is een ontwikkeling die al even bezig is, maar die cijfers nemen alleen maar toe.

Zoals in ons portfolio al te zien is kiest PEB Marketing voor een modern maar simpel design. Supermoderne uitwassen zoals de eerste afbeelding zijn zeker mogelijk, maar hier gaat zelf onze voorkeur niet naar uit. Websites moeten mijns inziens overzichtelijk zijn en moeten er ook voor zorgen dat in één oogopslag best al wat informatie op de pagina te zien en te vinden is. Een dergelijke uitgebreide scrolbeleving sta ik zelf niet om te springen. Maar dat is persoonlijke voorkeur. Voor een aantal zaken die je wel en niet moet doen bij een website, kun je even naar dit artikel van ons gaan.

Wat een mooie website is bepaald iedereen lekker voor zichzelf. Bepaalde functionaliteiten die het moeten doen, overzicht moet er zijn en de website moet goed te bekijken zijn op tablet en telefoon. Op deze website is een leuke top te vinden van 2020 die nog steeds actueel is.

Tot zover dit artikel over “wat is een mooie website”. Heeft u nu vragen over dit artikel of wilt u eens vrijblijvend praten. Stuur dan een mail naar info@pebmarketing.nl of bel 06-83542112.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀