Waarom zijn reviews belangrijk?

Iedereen heeft er als ondernemer mee te maken: beoordelingen. Deze kunnen achter je rug om gegeven worden, maar wanneer deze goed zijn is het goed om deze publiekelijk te delen mits de klant dit goed vindt. Maar waarom is het nu zo belangrijk om reviews te plaatsen op bijvoorbeeld uw website? In dit artikel gaan we kijken waarom het nu van belang is om hier eens in te duiken.

De regie

Ik hoor vaak mensen klagen over reviewfunctionaliteiten. Vaak moet men dan denken aan bijvoorbeeld Google of Facebook. Wanneer u hier alleen maar positieve reviews staan heeft, is het dikke prima. Wanneer u er echter ook negatieve reviews staan heeft kan dit nogal vervelend zijn. Ik hoor dan bijvoorbeeld van mensen dat deze persoon simpelweg kwaad in de zin heeft en het helemaal niet terecht is wat deze persoon heeft geschreven als review. Het nadeel hiervan is, is dat u simpelweg machteloos staat. Alleen de persoon in kwestie is in staat om de review te bewerken of te verwijderen. Als deze persoon dit niet wil, gebeurd dit niet.

Het is daarom handig om reviews op uw website te laten zien. Hier heeft u namelijk zelf de regie over. Reviews die u niet aan staan of onterecht zijn, kunt u dan weghalen of weg laten halen. Voor meer cijfers en statistieken kunt u eens naar dit artikel kijken.

Psychologie

Een andere vraag: waarom laat vrijwel ieder bedrijf de bekende reviews zien? Het antwoord is logisch en kunt u zelf ook bedenken. Het geeft mensen vertrouwen. Potentiële klanten gaan geloven in uw kunde en dat is vanzelfsprekend erg belangrijk. Er zijn ook diverse onderzoeken gedaan naar dit fenomeen die inderdaad hetzelfde uitwijzen. Reviewpilot verteld er in dit artikel meer over.

Tot zover dit artikel over het hebben van reviews op uw kanalen. Heeft u nu vragen over deze kwestie? Of wilt u reviews hebben op uw website, maar komt u hier niet uit? Ik ga graag vrijblijvend met u in gesprek. U kunt contact opnemen 06-83542112, info@pebmarketing.nl of een bericht achterlaten op de contactpagina.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀