Waarom een blog gebruiken?

Voor de meeste van onze klanten wellicht minder relevant, maar aan de andere kant willen veel bedrijven wel meer bezoekers op de website krijgen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een webshop hebben. Het is mogelijk om een verband te zien tussen het aantal bezoekers en het aantal aankopen. Een blog kan gebruikt worden om meer bezoekers te krijgen. In dit artikel meer.

Vragen

Mensen gebruiken zoekmachines als (voornamelijk Google) Google, Yahoo of Bing om antwoorden te krijgen op vragen. Dit is wat de statistieken structureel laten zien. Op het moment dat een website ook een blog heeft waar deze vragen worden beantwoord, zullen mensen op deze blog terecht komen. Het is echter niet zo makkelijk om simpel een artikel te schrijven, deze te publiceren en vervolgens grote verwachtingen te hebben dat dit in de statistieken direct goed terug te zien is. Er is namelijk veel concurrentie.

Structuur

Een manier om deze concurrentie de baas te worden is structuur. Door op vaste momenten gestructureerd (bijvoorbeeld eens per week) een artikel te plaatsen dan zal op het midden tot lange termijn zichtbaar worden dat artikelen die geschreven zijn bekeken worden. Belangrijk is dat in de artikelen op steeds nieuwe vragen weer antwoord gegeven wordt. Er zijn tools op Google waarmee men kan zien waar veel op gezocht wordt en welke vragen dus veel gesteld worden in de zoekmachine.

Laagdrempelig

Hou het ook laagdrempelig. Ieder bedrijf is in staat om een blog te beginnen en uiteindelijk dus een forse kennisbank op te bouwen. Echte vakmannen die heel handig zijn kunnen bijvoorbeeld tips geven hoe mensen zelf dingen kunnen doen. Kortom, hou het simpel. Door bijvoorbeeld als timmerman antwoord te geven op praktische vragen kunnen er meer bezoekers aangetrokken worden die vervolgens een offerte aanvragen of contact opnemen.

Tot zover dit artikel over het schrijven van een blog. Voor een meer technische instructie als het gaat om het optimaliseren van een blog verwijs ik u door naar het volgende artikel. Heeft u vragen of wilt u eens vrijblijvend contact met ons opnemen? Dan verwijs ik u door naar de contactpagina.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀