Social media en corona

Op het moment van schrijven (4 oktober 2021) is er weer wat meer mogelijk in Nederland! Voor ondernemers opent dit weer de deuren om volle mep omzet te draaien. Dit zal wellicht voor diverse vakmannen helemaal niet aan de orde zijn, aangezien mijn ervaring is dat deze mensen het enorm druk hebben waarvan sommige het zelfs drukker hebben gekregen tijdens corona. In dit artikel mijn verwachting op het gebied van de markt als gevolg van het einde van de coronacrisis. Ik zal mijn best doen om geen open deuren in te trappen.

Blijvend tekort vakmensen

Zoals in de inleidende alinea al even aangegeven zullen de tekorten aan vakmensen blijven toenemen. Er is de afgelopen jaren een soort obsessie ontstaan met studeren en doorstuderen, waardoor steeds meer mensen naar hoger onderwijs doorstroomden en steeds minder mensen na een opleiding gelijk begonnen te werken. Het CNV geeft voor een gedeelte de bedrijven ook de schuld. In dit artikel kunt u dit eens nader bekijken.

Horeca in trek

Ondanks dat de horeca natuurlijk een enorme klap heeft gekregen vanwege de coronacrisis is het een business die in tijde van geen crisis het enorm goed doet. Ik heb het afgelopen jaar ook diverse artikelen gezien van kranten die het hebben over het “terras”. Het is ineens een hele hype om regelmatig op het terras te zitten. De horeca verdient hier natuurlijk goed aan. De verwachting is dan ook dat mensen dit dubbel en dwars zullen gaan inhalen.

Online-oriëntatie

Doordat mensen het afgelopen jaar veel dingen online moesten bestellen omdat winkels gesloten waren, zijn diverse mensen voor het eerst in contact gekomen met het online bestellen of internet en social media in het algemeen. Hierdoor is online-aanwezigheid en structureel iets plaatsen op sociale media belangrijker geworden.

Tot zover dit artikel over eventuele gevolgen die er kunnen zijn als gevolg van corona. Wilt u eens vrijblijvend met ons praten? Dit kan gerust door contact op te nemen of naar de contactpagina te gaan.

0683542112
info@pebmarketing.nl

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀