SEO-optimalisatie zelf doen

SEO-optimalisatie zelf doen

U bent tot het besluit gekomen om zelf bezig te gaan met SEO-optimalisatie. Er is nog wat plek over in uw agenda en u wilt hier op bepaalde momenten mee aan de slag. In dit artikel zullen we dan ook zo eenvoudig mogelijk hierop in gaan. In een ander artikel hebben we al het al even kort gehad over het schrijven van een blog. Er is echter nog meer te zeggen. In dit artikel behandelen we meer.

Het optimaliseren van afbeeldingen

  • Het is belangrijk om uw afbeeldingen te optimaliseren. Dit wil zeggen, standaard heeft een afbeelding op uw computer een naam als IMG_3758 om een voorbeeld te geven. Door deze bij het uploaden op uw website van naam te veranderen in bijvoorbeeld waar het werkelijk over gaat. Lees er meer over in dit artikel.
  • Gebruik als “alt tekst” ook een naam voor de afbeelding waar het daadwerkelijk over gaat. Hetzelfde als punt 1.
  • Gebruik een plugin of website om afbeeldingen te comprimeren zodat deze snel laden.

Zorg voor optimalisaties op uw website

  • Zorg dat de “caching” geoptimaliseerd is. Dit houdt in dat bestanden tijdelijk opgeslagen worden zodat deze bij bezoekers sneller laden.
  • Zorg voor een mobiel vriendelijke website. Dit klinkt natuurlijk als vanzelfsprekend in 2021, maar het valt me toch nog geregeld op dat er diverse websites zijn die dit nog niet voor elkaar hebben.
  • Zorg dat de website veilig is en voorzien van een SSL-certificaat.

Dit zijn twee hele belangrijke lijstjes waar zeker kansen liggen voor ondernemers. Heel veel bedrijven voldoen nog niet aan deze lijstjes. U kunt hier dus naar kijken.

Mocht u nu zelf geen idee hebben of veronderstellen dat dit toch lastiger is om zelf te doen dan kunt u ons gerust vrijblijvend vragen. Stuur ons een appje of maak vrijblijvend een afspraak met ons. Als u suggesties heeft voor een artikel kunt u ook gerust een verzoek doen.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀