Ongewenste mail verwijderen (reCAPTCHA)

Een vervelend ding die ik in veel mailboxen terug zie komen is de overtollige spam. Ik zelf ervaar dit als zeer irritant aangezien deze mail niet in de spam komt, maar gewoon in de inbox, er constant een pingeltje komt wanneer ik een dergelijke mail ontvang. Destijds ging ik kijken naar diverse oplossingen en gelukkig waren deze er. De oorzaak van dit fenomeen is meestal een website. Op het moment dat u een venster heeft op uw website waar bezoekers een bericht achter kunnen laten en deze doorgestuurd wordt naar uw mail. Dit is de grootste oorzaak van spam in uw mailbox. Gelukkig is er iets aan te doen.

Klikken en doen

Misschien herkent u wel het constant klikken op het mailtje en vervolgens selecteren “deze afzender blokkeren”. Dit is letterlijk een kortetermijnoplossing, aangezien spam mail heel vaak door nieuw gegenereerde e-mailadressen verstuurd wordt. Het blokkeren heeft dus werkelijke gen zin.

Diverse tools

Er zijn diverse tools binnen bijvoorbeeld de WordPress omgeving van een website om spam tegen te gaan. Wat ik echter vaak constateer is dat er tot een bepaald aantal mailtjes gefilterd en/of geblokkeerd wordt en er vervolgens een maandelijks abonnement aan gekoppeld wordt. Uiteraard zitten we hier niet allemaal op te wachten.

reCAPTCHA

De eenvoudigste en meest gemakkelijke manier om te zorgen dat er geen spam meer in uw mailbox beland is het installeren van reCAPTCHA op uw website. reCAPTCHA is een tool die ontwikkeld is door Google. De link om hier mee te starten vind u hier. Hier rollen uiteindelijk twee sleutels uit die u kunt verbinden met het mailvenster op uw website. Voor een exacte handleiding om dit te doen klikt u hier. Op deze manier countert u spam op effectieve manier. Wellicht heeft u dit logo wel eens gezien onderaan diverse websites:

reCAPTCHA

Heeft u vragen over dit verschijnsel of wilt u eens vrijblijvend met ons praten? Dit kan! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 0683542112 of info@pebmarketing.nl

U kunt ook een bericht achterlaten op onze contactpagina.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀