Marktplaats: hoe werkt het?

Allereerst zult u misschien denken; wat doet een blogbericht over de website Marktplaats op een website van een online media bedrijf. Op zichzelf geen gekke gedachte. Gek genoeg is het in het kader van adverteren (dan wel online) zeer relevant om dit als mediabedrijf eens te bespreken. Helemaal voor de groep van mkb’ers. In dit artikel wordt besproken wat met Marktplaats mogelijk is op het gebied van adverteren voor uw product of dienst en hoe u hier het beste gebruik van kan maken tegen zo laag mogelijke kosten en inspanning.

Wanneer?

Uiteraard is de eerste vraag die opkomt; (waarom) zou ik Marktplaats moeten gebruiken om een keer een advertentie te plaatsen? Als u de website bekijkt dan zult u zien dat er uiteraard diverse fysieke producten aangeboden worden, maar daarnaast biedt men ook fysieke diensten aan zoals bestrating, hovenierswerkzaamheden, boekhouding enzovoort. Het meest handige is dat u dit eerst eens probeert door simpelweg gewoon iets te plaatsen. Een advertentie zoals Marktplaats het noemt. Ook wanneer dit gewoon niet gepromoot materiaal is.

Het is verstandig om dit eerst te proberen. U kunt namelijk zien hoe vaak uw advertentie bekeken is. Op het moment dat dit goed bekeken wordt, zou u best eens per week een advertentie kunnen plaatsen. Het zou ook kunnen dat de advertentie ondergesneeuwd wordt door de vele advertenties die doorgaans geplaatst worden. Wat u dan nog zou kunnen proberen is om uw advertentie te promoten voor een × bedrag. Dit kunt u gerust eerst met een klein bedrag doen. Op Marktplaats Zakelijk vind u hier veel instructies waarmee u gelijk aan de gang kunt gaan. U betaalt hier per klik op uw gepromote advertentie (zoals dit wel vaker werkt) en u kunt dus rustig kijken of dit een beetje effectief is.

Tot zover deze laagdrempelige instructie over Marktplaats. Let wel: iedere ondernemer kan dit dus prima proberen. Heeft u een suggestie voor een artikel? Doe gerust een voorstel op de contactpagina of neem contact op via 06-83542112 of info@pebmarketing.nl

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀