LinkedIn profiel optimaliseren

Iets wat geregeld voorbij komt op bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten of een-op-een gesprekken met ondernemers is LinkedIn. Wat opvalt is dat hier door ondernemend Nederland dus wel degelijk naar gekeken wordt en gebruik van gemaakt. Cijfers van Newcom Research laten zien dat er toch dagelijks een kleine 800.000 Nederlanders actief zijn op LinkedIn en dus bedrijfsupdates delen of bekijken van het netwerk. Hier liggen dus zeker kansen voor ondernemers van alle verschillende sectoren. In dit artikel gaan we nader bekijken hoe u uw LinkedIn profiel zou kunnen optimaliseren.

Bedrijfsprofiel

Uiteraard dient u uw persoonlijke profiel compleet te maken met ervaringen, eventuele foto’s, website links etc. Dat zullen we in dit artikel niet verder uit de doeken doen. We bespreken hier praktische zaken. Ervan uit gaande dat u ondernemer bent, is het verstandig om een bedrijfsprofiel aan te maken voor uw onderneming. Deze dient ook compleet gemaakt te worden idem aan het persoonlijke profiel. Vervolgens zorgt u er op uw persoonlijke profiel voor dat uw onderneming geselecteerd wordt als ervaring zodat men gelijk bij klikken op de bedrijfspagina komt.

Delen

Vervolgens is het handig om diverse updates van uw onderneming te delen met het netwerk. Nodig via uw persoonlijke profiel mensen uit om de pagina van uw onderneming te volgen en plaats hier vervolgens updates op. Deze updates (lees: berichten-plaatsen) kunt u vervolgens weer delen op uw persoonlijke profiel.

Reageren

Ik weet het, als drukke ondernemer is dit niet iets waar we met zijn allen op zitten te wachten. Tijd besteden om af en toe op LinkedIn te kijken. Toch is het niet verkeerd om af en toe eens op berichten van mensen uit uw netwerk te reageren. Mensen willen namelijk nog wel eens kijken naar het profiel van de persoon die een dergelijke opmerking geplaatst hebt.

Tot zover dit artikel over LinkedIn en hoe u daar het beste gebruik van kan maken. Mocht u een suggestie hebben voor een artikel dan houden wij ons graag aanbevolen op de contactpagina.

Heeft u vragen of wilt u eens vrijblijvend met ons praten kunt u ons ook bellen op 06-83542112 of mailen naar info@pebmarketing.nl

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀