Ik laat een website maken! Wat nu?

Website laten maken

Top! U heeft dus besloten om een website te laten maken. Wellicht heeft u besloten dat uw organisatie (die wellicht al decennia bestaat) toch eindelijk eens mee moet met de tijd. Misschien hebt u zelf niet veel op met de grote technologische wereld van tegenwoordig. Allerminst begrijpelijk. Maar nu! Waar moet u dan in elk geval op letten. In dit artikel zullen we dit uitvoerig bespreken zodat u als leek enige houvast heeft.

Let erop dat u website beveiligd is

Het is belangrijk en tegenwoordig ook gebruikelijk, dat uw website beveiligd is. De zogenaamde SSL (Secure Socket Layer) is nodig om de betreffende website daadwerkelijk te beveiligen. 9 van de 10 keer zal uw webbouwer hierin voorzien, desondanks is het niet onverstandig om dit te weten. U kunt dit namelijk zelf eenvoudig zien. Nu denkt u wellicht, waar gaat dit over? Ik zal het laten zien door middel van twee afbeeldingen:

Geen SSL:

Website laten maken

U zult links bovenin de balk zien “Niet beveiligd”. Dit heeft diverse nadelen:

  • Het heeft een afschrikkend effect op uw bezoekers
  • Google zal u minder snel in zoekresultaten laten zien
  • Gegevens kunnen onderschept worden (daarom de term niet veilig)

Met SSL:

Website laten maken

U zult links bovenin de balk dit slotje zien. Als u hier op klikt valt te lezen dat de verbinding veilig is. Zoals al eerder aangegeven hebben 9 van de 10 websites dit tegenwoordig. U ontsnapt daarmee aan de bovenstaand genoemde nadelen. In elk geval goed om te weten als u website online gaat.

Hoe snel is mijn website?

Terugkomend op de zoekresultaten en in hoeverre uw website hierin te vinden zal zijn, is een item als pagina snelheid erg belangrijk geworden. Google wil de beste ervaring voor haar gebruikers. Websites die enorm traag zijn zullen daarom minder snel worden getoond aan bezoekers. Gaat u dus niet te snel akkoord met een website die wat traag is. Traag is uiteraard een subjectief iets, maar u moet tevreden zijn. In elk geval weet u nu dat het ook een belangrijke functie heeft.

Kortom

Kortom, naast het feit dat u de website die voor u gemaakt wordt mooi moet vinden, is het ook van belang om op deze twee zaken te letten als leek.

Mocht u nou willen weten wat wij voor u kunnen betekenen op dit gebied? Dan verwijs ik u met liefde door naar de contactpagina. Fijne dag gewenst!

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀