Hoe vaak wordt mijn website bezocht?

website

Een interessante statistiek om als ondernemer goed voor de bril te hebben is hoeveel websitebezoekers er zijn en in welke periode. Uiteraard is het voor de ondernemer met een webshop relevanter om te weten wat de bezoekersaantallen zijn zodat hier vervolgens op ingespeeld kan worden. In dit artikel meer.

Verschillende tools

Er zijn hier uiteraard verschillende tools voor. Zo kan er simpelweg een “plugin” aan de achterkant van WordPress geïnstalleerd worden die de verschillende IP-adressen registreert (verschillende personen die de website bezoeken). Dit is echter vaak ook de enige functionaliteit die een dergelijke plugin heeft. Het is namelijk slim om hier ook nog andere filters aan toe te voegen.

Google Analytics

Het is met Google Analytics bijvoorbeeld mogelijk om diverse filters in te stellen. Zo is het mogelijk om in te stellen dat bedrijven gemonitord worden als ze op de pagina komen. Voor B2B bedrijven kan dit natuurlijk een goede optie zijn. Voor een uitgebreid artikel over het instellen van deze filters in Google Analytics klik dan hier.

Focus dan ook niet teveel op het creëren van nieuwe bezoekers, maar zorg er ook voor dat bezoekers terug komen op de website. Denk bijvoorbeeld aan e-maillijsten met kortingsacties die u kunt gebruiken om kopers opnieuw een product te laten kopen. Hier zijn allemaal gratis oplossingen voor.

Facebook pixel

Een andere tool waarmee de bezoekers goed in de gaten gehouden kunnen worden is middels de Facebook Pixel. Ook op het moment als u geen advertenties actief hebt op Facebook kunt u dus ook de statistieken monitoren in het Pixelmenu. Op de pagina van Facebook wordt hier een prima uitleg over gegeven. Klik hier voor de informatie.

Tot zover dit artikel over bezoekersaantallen en hoe u deze kan bekijken en goed analyseren. Heeft u een suggestie voor een artikel dan houden we ons graag aanbevolen. Doe een verzoek middels de contactpagina of bel of mail ons.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀