Hoe maak ik een website voor mijn bedrijf?

De meeste ondernemers zullen er ongetwijfeld op een bepaald moment mee te maken krijgen: een website. De eerste vraag die men zichzelf wellicht stelt: ben ik er überhaupt één nodig? Voor een detaillist met naast een fysieke winkel ook een webshop is het misschien relevanter dan bijvoorbeeld voor mensen die eigenaar zijn van een transportbedrijf of een timmerbedrijf.

Het Belang

Zelf een website maken

Toch is het ook voor de in de laatste alinea genoemde categorie relevant om een website te hebben. Als ondernemers vinden we het ook allemaal van cruciaal belang om een visitekaartje te hebben. Ik heb nog geen ondernemer ontmoet zonder visitekaartje. Schijnbaar vinden we het wel allemaal belangrijk om tijdens een netwerkgesprek een signaal af te geven. Zo moeten we dit eigenlijk online ook zien. Uw website is uw online visitekaartje. Om meer voordelen te lezen van het hebben van een website verwijs ik u door naar dit artikel. Dit is natuurlijk een artikel van 2019, maar deze redenen zijn nog altijd leidend.

Zelf een website maken

Mocht u het besluit nemen om inderdaad te gaan voor dat online visitekaartje dan rest natuurlijk de vraag: hoe gaan we dat realiseren? Het is uiteraard makkelijk om dit uit te besteden aan een partij, maar misschien wilt u het zelf wel graag doen. Dit zullen we in grote lijnen doornemen.

1. Domeinnaam registreren

De eerste stap is om een domeinnaam te registreren. Dit kunt u doen bij vele grote spelers. Denk aan Strato, Neostrada, Hostnet, Yourhosting en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kies uiteraard een naam die past bij uw bedrijf. Dit had u zelf vast ook al bedacht.

2. Webhosting

De tweede stap is om een webhosting pakket te nemen. Om u zelf de moeite te besparen kunt u dit het beste doen bij dezelfde partij als waar u de domeinnaam aangeschaft heeft. Het is bij 9/10 bedrijven het geval dat men ook een e-mailadres heeft gekoppeld aan het domein. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende info adressen: info@domeinnaam.nl. Dit kan zorgen voor een toename in de opslag. Kijk goed welke hoeveelheid opslag u verwacht te gebruiken.

3. Email

Aansluitend op de vorige alinea, is het dus inderdaad mogelijk om een e-mailadres aan te maken. Dit kan aan de achterkant ook wel cPanel genoemd of DirectAdmin.

4. WordPress

Bijna alle websites die vandaag de dag gemaakt worden, worden gemaakt met WordPress. Deze applicatie kunt u installeren in diezelfde laatst genoemde cPanel of DirectAdmin. Na installatie kunt u uw administrator omgeving altijd bezoeken middels https://domein.nl/wp-admin. Hier kunt u vervolgens inloggen met de daarvoor aangemaakte aanmeldgegevens.

5. Het ontwerp

Vervolgens geeft WordPress u de mogelijkheid om met verschillende thema’s te werken. Deze geven de website allemaal een andere uitstraling. Kies het thema die uw voorkeur heeft. Vervolgens kunt u op Youtube allerlei video’s vinden waar deze thema’s worden besproken en hoe u de website vorm kunt geven. Op deze manier kunt u de site in het thema van uw bedrijf gieten.

Een helpende hand

Ik kan me goed voorstellen dat u denkt: dat schrijft de beste man nu allemaal wel zo makkelijk op, maar ik begrijp er nog geen hout van. Mocht u onder andere om deze reden denken; ik laat liever iemand anders er naar kijken, dan kan ik mij dat goed voorstellen. Mocht u willen zien wat PEB Marketing voor u kan maken in de vorm van een demo, dan kunt u hier de demo aanvragen.

Mocht u denken; ik wil toch wel wat meer informatie door bijvoorbeeld een persoonlijk gesprek dan staan wij daar zeker voor open. U kunt simpelweg bellen of contact opnemen middels het contactformulier.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀