Hoe Facebook pagina aanmaken voor bedrijf?

In dit artikel gaan we stap voor stap uitleggen hoe u in 2022 een Facebook pagina aan kan maken voor uw bedrijf. Facebook heeft geregeld updates waardoor dit proces met de tijd nog wel eens veranderd. Om deze reden een stap voor stap uitleg aan de hand van screenshots.

facebook pagina

We gaan er gemakshalve vanuit dat u een persoonlijk Facebookaccount heeft. Wanneer u ingelogd bent vind u rechts in de bovenhoek negen stipjes genaamd “Menu”. Hier klikt u op (de afbeelding hierboven).

facebook pagina

Vervolgens drukt u in bovenstaande afbeelding op “Pagina’s”.

facebook pagina

Aan de linkerkant van de pagina vind u de bovenstaande knop “Nieuwe pagina maken”.

facebook pagina

Vervolgens vind u de bovenstaande kolommen aan de linkerkant van het scherm. Hier vult u de paginanaam in en de rest dat van toepassing is. Dit spreekt uiteraard voor zich. Eenmaal alles ingevuld te hebben drukt u onderaan de pagina op “Pagina maken”.

Vervolgens heeft u de gelegenheid om een foto en een omslagfoto te uploaden.

Vervolgens is de pagina gepubliceerd en ziet u aan de linkerkant allerlei knoppen waarmee u diverse zaken kunt instellen of wijzigen. Wanneer u hier op klikt spreken de opties aardig voor zich.

Dit was tot zover in het kort een korte handleiding aan de hand van screenshots voor aanmaken van een Facebook pagina op het moment van 2022. Persoonlijk vond ik een aantal jaar geleden met de oude weergave van Facebook het wat overzichtelijker. Er zijn heel veel toeters en bellen bijgekomen met aanvullende opties. Ook is het medium enorm gefocust op het zorgen dat mensen (of bedrijfspagina’s) hun berichten of pagina’s gaan promoten zodat Facebook weer inkomsten gegenereerd. Dit is niet altijd voor iedereen een oplossing. U kunt hier natuurlijk eens iets mee proberen, maar u kunt hier het best voorzichtig mee om gaan.

Tot zover dit artikel over de afmetingen van een foto aanpassen. Voor een aantal tips voor uw Facebook pagina kunt u  dit artikel eens kijken. Heeft u vragen? Ik ga graag eens met u in gesprek. U kunt contact opnemen via 06-83542112, info@pebmarketing.nl of een bericht achterlaten op de contactpagina.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀