Google mijn bedrijf foto aanpassen

In dit artikel een praktische oplossing voor een eenvoudig probleem. Ik zie vaak op het moment dat ik bij mensen op gesprek ben dat er geen Google mijn bedrijf profiel is. In dit geval kunt u eens kijken naar dit artikel. Hier leg ik uit hoe u een Google mijn bedrijf profiel kunt aanmaken. Dit is namelijk gratis en heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Ik constateer echter ook wel eens tijdens gesprekken dat het Google mijn bedrijf profiel verouderd is of foto’s verouderd zijn. In dit artikel gaan we kijken hoe u dit kunt aanpassen.

Stap 1

U gaat naar deze pagina en logt in. Vaak ontstaat hier nog wel eens het probleem dat men wachtwoorden niet meer weet omdat accounts al lang niet meer gebruikt worden. Dit is altijd gelinkt aan een Gmail account. Dit zijn Google-accounts die te herkennen zijn doordat ze eindigen op @gmail.com. U zult deze vast na enig zoeken of wellicht een wachtwoord vergeten weer op kunnen rakelen.

Stap 2

Eenmaal ingelogd kan u op het bedrijf klikken die in het rijtje staat. Voor de meeste mensen zal er simpelweg één bedrijf staan. U klikt op dit bedrijf. Dit is dezelfde naam als te zien is in het Googlebedrijfsprofiel als u het bedrijf opzoekt in Google (zie afbeelding).

Google mijn bedrijf

Stap 3

Aan de achterkant van Google mijn bedrijf klikt u in de balk op foto’s (zie afbeelding). Hier kunt u vervolgens de bestaande foto’s verwijderen of wijzigen. Let wel: u kunt de volgorde zoals de foto’s te zien zijn in het profiel niet wijzigen tot ieders teleurstelling. Op een of andere manier heeft Google dit niet beschikbaar gemaakt.

Google mijn bedrijf

Stap 4

Naast de foto’s kunt u uiteraard ook overige zaken instellen in uw profiel zoals hierboven in de balk is weergegeven. Het is aardig gebruiksvriendelijk wat dat betreft.

Tot zover dit artikel over Google mijn bedrijf. Heeft u na het lezen of proberen van deze stappen nog problemen? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen op 0683542112 of per mail via info@pebmarketing.nl

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀