Een aantal webshop ervaringen

In dit blogartikel gaan we kijken naar diverse webshop ervaringen die wij zelf in de praktijk zien. Op het moment dat u hier zelf aan zit te denken, kunnen deze ervaringen helpen om u te behoeden voor veel gemaakte fouten.

Labels

Het inrichten van de webshop en de producten is één ding, op het moment dat u daadwerkelijk orders begint te krijgen is het zaak dat de producten bij de juiste persoon komen. Van origine werd er een stuk papier op de verpakking gedaan er met de post meegestuurd. Tegenwoordig werkt men vaak met een partij die pakketten verzend, zoals bijvoorbeeld PostNL of DHL. De website werkt dan met een API-koppeling waarmee met een druk op de knop een label gegenereerd wordt. Een labelprinter geeft het minste werk; u kunt namelijk het label printen en gelijk plakken op de verpakking. U kunt het label ook printen met een gewone printer, maar dan heeft u er wat meer werk van. Voor een beginnende webshop kunt u het beter eerst printen. Naar mate de bestellingen toenemen kunt u altijd nog over naar een labelprinter.

Drop-ship

Wat ook nog kan als winkelier is samenwerken met een groothandel. De groothandel heeft de producten dan op voorraad en de winkelier kan aan de hand van een website bestellingen binnen krijgen. Het gegeneerde label (zoals beschreven in de vorige paragraaf) kan dan per mail gestuurd worden naar de groothandel. De groothandel zorgt dat het label op de verpakking komt en stuurt het product naar de klant.

Partij

Doe goed onderzoek met welke partij u gaat werken als het gaat om verzending. De grootste die we in Nederland hebben zijn PostNL, DHL, DPD en GLS. Alle partijen hebben verschillende redenen waarom ze een goede optie zijn. De prijs is uiteraard belangrijk en bepalend voor de marge, en om deze reden is PostNL al gauw een goede optie. Voor grotere volumes zoals bijvoorbeeld pallets, zijn andere partijen wellicht een betere optie.

Tot zover dit artikel over webshop ervaringen. Voor meer vragen over heb hebben van een webshop verwijs ik u door naar dit artikel. Heeft u vragen over onze dienstverlening of wilt u eens vrijblijvend contact met ons opnemen? Dan verwijs ik u door naar de contactpagina.

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀