Cybersecurity in Nederland

Zoals op dit blog al eerder uit de doeken is gedaan, is veiligheid in de onlineomgeving van wezenlijk belang. Opvallend is dat er steeds meer gevallen van cyberaanvallen gemeld worden. Een alarmerend signaal. Het is daarom zaak om hier in een apart artikel nog eens extra aandacht aan te schenken. In dit artikel de ontwikkeling van cyberaanvallen, wat er kan gebeuren en waar we in de toekomst rekening mee moeten houden.

Toen en nu

Met de komst van het internet hebben we cyberaanvallen (hacken) cadeau gekregen. Op het gebied van beveiliging was het internet nog niet heel ver in laten we zeggen het eerste decennium van de 21ste eeuw. Toch blijken nu het aantal cyberaanvallen in Nederland en de rest van de wereld weer toe te nemen. Voor zowel bedrijven als particulieren. In dit artikel kunt u er meer over lezen.

Denk bij particulieren bijvoorbeeld aan de “politiemelding”. Op het moment dat malware zich had gemanifesteerd op uw apparaat was het mogelijk dat bij de volgende keer opstarten de “politiemelding” in beeld kwam. Hier kon u vervolgens niet om heen en in het bericht stond dat u bedrag van € 100 diende te betalen. Verder stond er dat u zogenaamd strafbare dingen had gedaan op het web en daarom dit gevraagd werd van de politie.

Zakelijk

Op zakelijk niveau heb ik voorbeeld uit mijn omgeving. Een bedrijf had een soort van mail gestuurd naar personeelsleden. Iemand van het personeel had het bestand in dit mailtje aangeklikt waardoor de hackers toegang tot het systeem hadden en alles platlegden. De hackers vroegen zoveel Bitcoin om dit vervolgens te stoppen. Het bedrijf in kwestie heeft dit betaald in Bitcoins.

Websites

Het kan ook op kleinere schaal gebeuren. Op het moment dat een bepaalde update op een website (plug-ins etc.) niet goed gaat of een beveiligingslek bevat, kan hier ook malware optreden. Vandaag de dag worden er dan vaak naakte vrouwen op de sites weergeven waar hackers een vinger in de pap hebben. U komt er dus gauw genoeg achter!

Voor meer informatie over veiligheid en wat u er tegen kan doen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Op de contactpagina of,
06-83542112
info@pebmarketing.nl

Chat openen
Hallo, ik ben Peter Bos. Voor vragen kunt u mij een appje sturen 😀